Podd #108: Lastpass fall och IT-jättarnas utmanare

Under de senaste veckorna har Microsoft och Apple breddat plattformsstödet för sina lösenordshanterare och klampat in på varandras territorier. Frågan är om Microsoft Authenticator och Apples Icloud-nyckelring kan bli intressanta alternativ till Lastpass vars gratisversion snart blir snudd på oanvändbar. Svaret är troligtvis nej. I veckans poddavsnitt förklarar Tess och Nikka varför IT-jättarnas lösenordshanterare inte når hela vägen fram.

Tidskoder i avsnittet

 • 00.00 Inledning
 • 01.08 Slarv på vattenverket
 • 06.42 Falska olycksvarningar
 • 12.35 Lastpass fall och IT-jättarnas utmanare (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

 1. Andreas Jansson

  Tack för en bra och intressant podd.
  Ni pratar ofta om lösenords appar. Jag undrar vad du tycker om Dashlane? Har aldrig hört er nämna den?

  Har använt Dashlane länge och är mycket nöjd och tycker de har bra säkerhet och funktioner.
  Vad är era tankar?

  // Andreas

  1. Karl Emil Nikka

   Det är nog dags för mig att ta en ny titt på Dashlane. Jag testade Dashlane under några veckor 2018 och tyckte då att det var en trevlig bekantskap. På Passwordscon 2019 fick Dashlane lovord från talaren Cecilie Wian som hade utvärderat olika enterprise-lösenordshanterares on-boarding-process. https://youtu.be/nNXllFxBqQo

   Bakgrunden till att vi inte nämner Dashlane så ofta är helt enkelt att jag har testat den för lite. Avsaknaden på omnämnanden ska inte ses som någon kritik mot Dashlane. Jag tror också att det är dags att göra om testet av den. Det har trots allt gått ett bra tag nu sedan sist.

Kommentar